Cookie Manager

Klasična Masaža

Masaža sega že v antične čase. Že leta 2698 pred našim štetjem je masaža omenjena v knjigi. Opisana je kot način vadbe in nudi vpogled v poznavanje masaže že v zgodnji dobi. To vrsto masaže danes najpogosteje poznamo kot klasično masažo.

klasicna_masaza-sprosti-seKlasična masaža je tehnika, ki s kombinacijo glajenja, drgnjenja, pritiskov ter vibracij vpliva na telo, tkiva ter globoka tkiva telesa. Glede na moč in kombinacije prijemov lahko s klasično masažio blagodejno vplivamo na tkiva. Močnejša kot je na globja tkiva vpliva. Z močnejšimi prijemi pa vplivamo tudi na pretok telesnih tekočin (limfni sistem, kri), s tem pa ga osvežimo in pomladimo ter blagodejno vplivamo tako na telo kot na prihološko ter mentalno počutje. Masaža prav tako krepi imunski sistem.

Veliko mišičnih skupin v telesu deluje skupaj ali ravno nasprotno pri gibanju. Z raztezovanjem in premikanjem tkiv in mišic je možno zmanjšati pomanjkanje koordinacije ali nepravilnosti (neravnovesja) pri gibanju med temi mišičnimi skupinami. Mehanično sproščanje (masaža) vpliva na mišice na način, da se le to prevede v signale ki se prenesejo v živčne centre tako v hrbtenjačo kot v možgane. Z to dvojnostjo dosežemo sprostitev tudi na psihičnem nivoju, sa je sproščujoč občutek pomemben del masaže.

klasicna_masaza-moski-sprosti-seKlasično masažo pogosto imenujejo tudi Švedska masaža in je lahko uporabljena kot delna ali masaža celotnega telesa. Poleg delnih (obraz, roke, noge) je tu še masaža hrbta, vratu ali ramenskega obroča.

Masažne tehnike tradicionalne masaže (klasične) se pretežno uporablja za preprečevanje bolezni ali nelagodja v obstoječih mišičnih sistemih telesa. To dosežemo prav z tehnikami klasične masaže, ki so sestavljene z večih prijemov in pristopov. Masaža se ponavadi izvaja od spodaj navzgor, razen pri nekaterih boleznih oziroma kadar opravljamo delno masažo.

Klasična masaža je prav tako osnova za vse masaže, ki se dandanes izvajajo in skoraj vse temeljijo prav na osnovah klasične masaže.