Cookie Manager

Masaža globokega tkiva

Masaža globokega tkiva je namenjena za lajšanje hudih napetosti v mišicah in vezivnega tkiva ali fascia . Ta vrsta masaže se osredotoča na mišice, ki se nahajajo pod površino zgornje plasti mišic. Masaža globokega tkiva je pogosto priporočljiva za osebe, ki doživljajo konstantne bolečine, so vključeni v težke fizične aktivnosti (kot na primer športniki) in bolniki, ki so utrpeli telesne poškodbe. Nič nenavadnega ni, da se po tovrstni masaži, pojavijo bolečine v mišicah, ki trajajo dan ali dva.

masaza-globoko-tkivo_masaza-sprosti-seIzraz "globoko tkivo" je pogosto zlorabljeno za masaže, ki se izvajajo s trajnimi/dolgimi globokimi pritiski. 

Masaža globokega tkiva  je posebna kategorija masaže, ki se uporablja za zdravljenje predvsem mišično-skeletne okvare, gre pa za skupek tehnik, s katerimi se doseže lajšanje in sproščanje bolečine. Nikakor je ne smemo zamenjati z masažo "globokih pritiskov", ki se izvaja s trajno močnimi pritiski, po navadi po celotnem telesu in ne lokalizirano kot je značilno za masažo globokega tkiva.

Masaža globokega tkiva se uporablja tako za površinske in globinske plasti mišic, fascie, in druga globoka tkiva. Izvaja so pogosto za precej intenzivne bolečine ki se pojavijo kot posledica ponavljajočih aktivnosti in obremenitev osredotočenih na posamezne dele telesa.

Če se uporablja tehnike masaže globokega tkiva po celotnem telesu v eni seji (masaži), lahko to privede do poškodbe ali lokalizirane mišične in živčne poškodbe, zaradi česar se doseže nasproten kontraproduktiven učinek.